[honeypot vaardigverder-814]

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

U kunt mij ook bellen op
06 16440689

Of een mail sturen naar
info@vaardigverder.nl

Ontwikkelingsproblemen in Enschede aanpakken.

De ontwikkeling van kinderen verloopt niet bij ieder kind even snel. Het ene kind ontwikkelt zich veel sneller dan het andere! Door deze ontwikkelingsproblemen kan het kind een moeilijke jeugd hebben. Zo kan een kind met een spraakprobleem zich minder makkelijk uiten, lukt het kinderen met een minder goede motoriek niet om mee te komen met de klas, enzovoorts. Ook zijn kinderen met ontwikkelingsproblemen soms het slachtoffer van pesterijen. Iets waar u niet aan moet denken als ouder van een kind met ontwikkelingsproblemen.

Voor hulp bij een kind met ontwikkelingsproblemen in Enschede, bent u hier op de juiste plek. Een ervaren en deskundige orthopedagoog kan u helpen bij het leren omgaan met deze ontwikkelingsproblemen van uw kind in Enschede. Vaak is het mogelijk om de ontwikkelingsproblemen enigszins te verminderen, door dagelijks oefeningen met uw kind te doen. Het is echter lastig om hier zonder hulp aan te beginnen!

Hulp bij ontwikkelingsproblemen in Enschede

Ontwikkelingsproblemen in Enschede kunnen in tal van verschillende vormen voorkomen. Een kind kan, zoals reeds beschreven werd, een verslechterde motoriek hebben. Dit maakt dat het kind minder goed zijn of haar lichaam kan aansturen, waardoor het kind mogelijk wat onhandig overkomt. Het kan gaan om de fijne motoriek, bijvoorbeeld de hand-oogcoördinatie en schrijven. Naast de fijne motoriek kan het kind ook een achterstand hebben op het gebied van de grove motoriek. Onder de grove motoriek verstaan we de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lopen of springen.

Niet alleen kan het kind ontwikkelingsproblemen hebben met zijn of haar lichaam. Ook kunnen er psychische ontwikkelingsproblemen bij kinderen opspelen. Denk bijvoorbeeld aan een achterstand in de sociale vaardigheden van het kind. Als gevolg van deze achterstand zal het kind zich bijvoorbeeld minder makkelijk aansluiten bij bestaande groepjes.

Meer weten over ontwikkelingsproblemen?

Wilt u meer weten over de hulp bij ontwikkelingsproblemen in Enschede die aangeboden wordt? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op, om de mogelijkheden door te spreken. Samen zoeken we naar oplossingen om de ontwikkelingsproblemen van uw kind op te lossen of in ieder geval zo goed mogelijk terug te dringen.

Contact Info

Vaardig Verder
Begeleiding en advies bij de ontwikkeling van kinderen
Regio Enschede