[honeypot vaardigverder-814]

  Vraag vrijblijvend een gesprek aan

  U kunt mij bellen op
  0616440689

  Of e-mailen naar
  info@vaardigverder.nl

  Wilt u professioneel advies van een orthopedagoog, maar heeft u geen tijd of ruimte in uw huis of agenda? Bekijk de (deels) online mogelijkheden.

  Gezinsobservatie: 10 tips op maat om jouw gezin te laten bloeien.

  Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je hebt al zoveel geprobeerd, maar het lukt niet om het de andere kant op te sturen. Het gezin draait, maar niet zoals jij zou willen. Soms helpt het als een buitenstaander met je meekijkt. Iemand die jou en je gezin nog niet kent. Iemand die met een frisse, professionele blik kan kijken hoe jouw gezin functioneert en je advies kan geven. Met dit advies op maat, krijg jij inzicht in wat er nodig is om jouw gezin weer soepel te laten draaien.
  Je krijgt 10 tips op maat van een professional (orthopedagoog) waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Bij elke tip staat een stukje theoretische uitleg en praktische tips voor de uitvoering.

  Hoe werkt het?

  Na aanmelding krijg je een vragenlijst toegestuurd die je online kunt invullen. Dit is bedoeld om een context te krijgen van het gezin. Daarna stuur jij 2 keer een filmpje op van een moment uit jullie gezinsleven. Deze filmpjes zullen door mij (orthopedagoog) worden geobserveerd. Na het bekijken van de filmpjes is er een telefonische afspraak om de filmpjes te bespreken en eventuele vragen te stellen. Hierna zal het advies op maat worden gemaakt, die je per mail toegestuurd krijgt. Jij probeert de gegeven tips toe te passen in jouw gezin en je houdt in een dagboekje bij hoe jouw gezin verandert. Na 3 maanden bespreken we telefonisch hoe het gegaan is en krijg je de mogelijkheid om nogmaals een filmpje te maken van jouw gezin waarop je dan weer feedback krijgt.

  Prijs: €200,-

  Training: Meer structuur in jouw gezin (leeftijd 2-6 jaar)

  Voor alle kinderen geldt dat structuur betekent: voorspelbaarheid. Kinderen die opgroeien met voldoende structuur en zekerheid, zullen de wereld ervaren als voorspelbaar. Zij leren dat de wereld veilig is. Dit is heel belangrijk voor een positief welbevinden van je kind en dus van jou. 
  In deze training zul je ontdekken hoe jij kunt zorgen dat er meer structuur komt op een dag. Een structuur waarbij nog flexibiliteit mogelijk is. Eentje die is afgestemd op jouw gezin en ieders behoeften hierin. Je leert hoe je op een ontspannen manier de leiding neemt over jullie dag en over het gezinsleven.

  Hoe werkt het?

  Meld je aan via email of het contactformulier. Hierna ontvang je de bevestiging en begin je jouw training op een moment dat het jou goed uitkomt. De training bestaat uit een introductie filmpje, powerpoint-presentatie en verschillende oefeningen/opdrachten die je in je gezin gaat uitvoeren. Tussendoor krijg je van mij tips, one-liners en prikkelende vragen om je te motiveren.

  Het meest geschikt is als je deze training spreidt over enkele weken, zodat de oefeningen effect hebben in jouw gezin en jij zelf ook gaat zien en merken wat het verschil gaat zijn . De totale training duurt zo’n 4 uur. Spreidt dit bijvoorbeeld uit over 8 keer een half uurtje.

  Aan het einde van de training maak je een filmpje van je gezin waarop je kunt laten zien wat het effect van de training is geweest. Hierop krijg je dan feedback en advies op maat van een orthopedagoog.

  Prijs: €150,-

  Training: Positief en respectvol benaderen (leeftijd 6-12 jaar)

  Soms kun je ze wel achter het behang plakken. Terwijl jij zo je best doet, loopt jouw kind je uit te dagen. Hoe durft ie! Je krijgt een grote mond, hij wil niet luisteren, heeft geen respect. Om gek van te worden! 

  Is dit hoe jij regelmatig het ouderschap ervaart? Geef je dan op voor deze online training.

  Hierin leer jij hoe je op een respectvolle manier zorgt voor een goede verbinding met je kind. Door zelf positief te blijven, maar ook door duidelijk aan te geven waar jouw grenzen liggen.
  Wanneer een kind ervaart dat jij je competent (zelfverzekerd) voelt als ouder kan het kind zich veilig voelen bij jou. Dit geeft hem een fijn, geborgen gevoel, waardoor ongewenst gedrag niet meer (zo vaak) nodig is.

  Door het volgen van deze training leer jij hoe je positief en respectvol kunt zijn naar je kind en je kind leert dit weer door naar jou te kijken!

  Hoe werkt het?

  Meld je aan via email of het contactformulier. Hierna ontvang je de bevestiging en begin je jouw training op een moment dat het jou goed uitkomt.
  De training bestaat uit diverse voorbeeldfilmpjes van positief en respectvol gedrag, een duidelijke presentatie met uitleg over verschillende manieren van benaderen en opvoedingsstijlen. Je krijgt tussendoor opdrachten en oefeningen die je in je gezin kunt gaan uitvoeren.
  Tijdens de training hou je je eigen gedrag bij door middel van een observatielijst die je toegestuurd krijgt. De uitkomst hiervan bespreken we gezamenlijk (telefonisch of real life) en we stellen een plan op waarin je leert je eigen gedrag bij te stellen naar positief en respectvol.
  Na 3 maanden bespreken wij de uitkomst van deze gedragsverandering (telefonisch of persoonlijk) en is het mogelijk om een filmpje te sturen die ik zal voorzien van feedback.

  Prijs €150,-