[honeypot vaardigverder-814]

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

U kunt mij ook bellen op
06 16440689

Of een mail sturen naar
info@vaardigverder.nl

Begeleiding bij ADHD in Enschede.

ADHD is een van de meest voorkomende stoornissen bij kinderen. Een van de symptomen van deze stoornis is dat kinderen vaak veel moeite hebben om zich te concentreren op een bepaalde taak. Kort nadat zij aan de taak begonnen zijn, worden ze afgeleid door andere dingen in hun omgeving. Dit maakt dat veel kinderen met ADHD in Enschede te maken krijgen met problemen op school of thuis. Begeleiding bij ADHD in Enschede kan wenselijk zijn, op het moment dat het u als ouder niet meer lukt om met de symptomen van de ADHD van uw kind om te gaan.

Niet alleen voor het kind zelf is ADHD erg vervelend, ook voor u als ouder kan ADHD gevolgen hebben. U zal bijvoorbeeld altijd op een gestructureerde wijze te werken moeten gaan, duidelijke regels voor uw kind op moeten stellen, enzovoorts. Op deze manier voorkomt u dat uw kind de controle over zijn handelen verliest.

Vormen van begeleiding bij ADHD in Enschede

Een orthopedagoog kan begeleiding geven aan uw kind met ADHD. Ook kan een orthopedagoog uitzoeken op welke manier u zelf het beste begeleiding geeft aan uw kind met ADHD in Enschede. Vindt uw kind het bijvoorbeeld fijn om af en toe weg te zijn uit z’n eigen omgeving, om zo meer geconcentreerd aan taken te kunnen werken? Wat kan er in uw eigen woning veranderd worden om uw kind minder last te laten hebben van zijn stoornis? Enzovoorts.

Naast de begeleiding bij ADHD in Enschede voor uw kind, kan er ook aan u hulp worden geboden. Deze hulp wordt bijvoorbeeld geboden, door regelmatig gesprekken te hebben met een orthopedagoog. Samen problemen bespreken die in uw situatie spelen, zal het makkelijker maken om hiermee om te gaan. Door u inzicht te geven en praktische tips kunt u leren hoe u het beste op uw kind met ADHD kunt reageren in verschillende situaties.

Meer informatie over begeleiding bij ADHD

Wilt u meer weten over de begeleiding bij ADHD in Enschede? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op. Samen bekijken we op welke manier we u en uw kind het beste kunnen helpen. Een intensief overleg met u als ouder en uw kind staat hierbij voorop.

Contact Info

Vaardig Verder
Begeleiding en advies bij de ontwikkeling van kinderen
Regio Enschede