Zet de eerste stap naar verandering

  U kunt mij bellen op
  0616440689

  Of e-mailen naar
  info@vaardigverder.nl

  Begeleiding bij autisme in Enschede.

  Begeleiding bij autisme in Enschede kan nuttig zijn voor zowel het kind als het gezin.

  Autisme is een verzamelterm die verschillende stoornissen omvat, namelijk: klassiek autisme, het syndroom van Asperger, McDD en PDD-NOS. Tegenwoordig wordt er alleen nog gesproken over de algemene term autisme.

  Autisme kan al op jonge leeftijd gezien worden bij kinderen. Voor ouders is het echter niet altijd even gemakkelijk om de symptomen van autisme te merken of te accepteren. Zij hopen dat deze symptomen af zullen nemen als hun kind ouder wordt. Begeleiding op jonge leeftijd bij autisme is belangrijk om het kind en zijn ouders en omgeving te leren omgaan met autisme.

  Sommige symptomen van autisme worden steeds beter zichtbaar naarmate een kind ouder wordt. Uw kind kan bijvoorbeeld heel dwangmatig, obsesssief zijn, zichzelf afzonderen van de rest van de groep, depressieve gevoelens ontwikkelen en het lastig vinden om nieuwe vriendjes te vinden of met nieuwe situaties om te gaan, enzovoorts.

  Wilt u begeleiding bij de autisme van uw kind in Enschede? Vaardig Verder biedt hiervoor mogelijkheden.

  Vormen van begeleiding bij autisme in Enschede

  Wanneer u het vermoeden heeft dat uw kind te maken heeft met autisme, kunt u een diagnose laten stellen door een externe partij. Het stellen van een diagnose gebeurt door een orthopedagoog of gz-psycholoog. Naast autisme zijn er immers ook verschillende andere problemen die bij uw kind een rol kunnen spelen. Dit is de eerste stap in de begeleiding bij autisme in Enschede.

  Nadat de diagnose gesteld is, kan een orthopedagoog u en uw kind heel doelgericht hulp bieden bij het leren omgaan met autisme.

  Ook geeft de orthopedagoog begeleiding aan kinderen met autisme in Enschede, waardoor het kind zelf leert omgaan met zijn beperkingen en mogelijkheden. Met deze begeleiding bij autisme wordt het makkelijker om met de gevolgen van de stoornis van uw kind om te gaan.

  Meer weten over ondersteuning bij autisme?

  Wilt u meer weten over de begeleiding bij autisme? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op. Samen kijken we hoe we de begeleiding bij autisme in uw situatie het beste kunnen invullen.

  Contact Info

  Vaardig Verder
  Gezinsondersteuning en kindertherapie
  Regio Twente