[honeypot vaardigverder-814]

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

U kunt mij ook bellen op
06 16440689

Of een mail sturen naar
info@vaardigverder.nl

Begeleiding bij autisme in Enschede.

Autisme is een verzamelterm die verschillende stoornissen omvat, namelijk: klassiek autisme, het syndroom van Asperger en PDD-NOS. Vaak zijn deze vormen van autisme al op jonge leeftijd op te merken bij kinderen. Voor ouders is het echter niet altijd even gemakkelijk om de symptomen van autisme te accepteren. Zij hebben het gevoel dat deze symptomen af zullen nemen als hun kind ouder wordt. In veel gevallen blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. De symptomen worden steeds meer zichtbaar naarmate een kind ouder wordt. Uw kind kan bijvoorbeeld heel dwangmatig zijn, zichzelf afzonderen van de rest van de groep, het lastig vinden om nieuwe vriendjes te vinden of met nieuwe situaties om te gaan, enzovoorts.

Niet alleen voor ouders kan het lastig zijn om op de juiste wijze te reageren op autisme, ook voor uw kind is het moeilijk om met de stoornis om te gaan. Begeleiding bij autisme in Enschede kan in zo’n geval wenselijk zijn. Deze begeleiding bij autisme in Enschede wordt door mij als orthopedagoog aangeboden.

Vormen van begeleiding bij autisme in Enschede

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw kind te maken heeft met autisme, kunt u een diagnose laten stellen door een externe partij. Het stellen van een diagnose gebeurt door een orthopedagoog, die uitzoekt of uw kind daadwerkelijk autisme heeft. Naast autisme zijn er immers ook verschillende andere problemen die bij uw kind een rol kunnen spelen. Ook zal een orthopedagoog uitzoeken welke vorm van autisme uw kind heeft. Dit is de eerste stap in de begeleiding bij autisme in Enschede.

Nadat de diagnose gesteld is, kan de orthopedagoog u en uw kind heel doelgericht hulp bieden bij het leren omgaan met autisme. De orthopedagoog zal aan de hand van gesprekken uw inzicht vergroten en aan u leren hoe u uw kind het beste kunt begeleiden bij zijn autisme. Ook geeft de orthopedagoog begeleiding aan kinderen met autisme in Enschede, waardoor het kind zelf leert omgaan met zijn beperkingen en mogelijkheden. Met deze begeleiding bij autisme wordt het makkelijker om met de gevolgen van de stoornis van uw kind om te gaan.

Meer weten over begeleiding bij autisme?

Wilt u meer weten over de begeleiding bij autisme? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op. Een orthopedagoog staat voor u klaar, om u van advies te voorzien. Samen kijken we hoe we de begeleiding bij autisme in uw situatie het beste kunnen invullen.

Contact Info

Vaardig Verder
Begeleiding en advies bij de ontwikkeling van kinderen
Regio Enschede