Zet de eerste stap naar verandering

  U kunt mij bellen op
  0616440689

  Of e-mailen naar
  info@vaardigverder.nl

  Coaching en therapie

  Coaching of therapie. Soms lukt het niet om problemen alleen aan te pakken. Soms heb je het nodig dat je met iemand ervaringen kunt delen, dat er iemand is met wie je tot nieuwe inzichten komt.

  Wanneer jij al een tijd worstelt met problemen op emotioneel, pedagogisch of psychisch vlak, dan kan ondersteuning door een coach of therapeut nodig zijn. Een coach of therapeut bij wie jij je vertrouwt voelt en die jou begrijpt. Iemand die jou effectief helpt jouw problemen aan te pakken.

  Een coach of therapeut? Welke vorm van hulp heb jij nodig?

  Coaching

  Coaching is bedoeld als laagdrempelige hulp. Een coach staat naast jou, biedt een luisterend oor, kan je helpen tot nieuwe inzichten te komen.

  Therapeut

  Een therapeut is een geschoold professional, zoals een psycholoog, orthopedagoog of maatschappelijk werker. Zij hebben kennis van de psychologie, pedagogiek, behandelmethoden, gesprekstechnieken en diverse onderwerpen binnen hun vakgebied. Een therapeut kan een probleem-analyse stellen en weet hoe problemen met elkaar samenhangen en hoe deze verholpen kunnen worden. De behandeling door een therapeut is hiermee diepgaander en effectiever dan coaching.

  Wat heb jij nodig? Coaching of therapie?

  Wanneer inzicht in problemen voldoende is voor jou om het zelf op te pakken, dan is coaching geschikt. Heb je het gevoel dat je zelf aan de slag kunt met de inzichten die je hebt opgedaan, dan is coaching de methode.

  Heb je naast inzicht ook iemand nodig die kan behandelen, die het probleem samen met jou kan aanpakken, dan is therapie de beste keuze. Tijdens therapie leer je bijvoorbeeld hoe ander gedrag of andere overtuigingen jou kunnen helpen de problemen te verhelpen. Ook ReAttach is een vorm van therapie.

  In mijn praktijk Vaardig Verder bied ik zowel coaching, ondersteuning, begeleiding en therapie aan. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we welke hulp voor jou voldoende is.