Zet de eerste stap naar verandering

  U kunt mij bellen op
  0616440689

  Of e-mailen naar
  info@vaardigverder.nl  Ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede aanpakken.

  Door verschillende factoren kunnen er ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede ontstaan. Kinderen ontwikkelen zich niet allemaal even snel en gelijk. Het ene kind ontwikkelt zich sneller, anders, of langzamer dan andere kinderen.

  Ontwikkelingsproblemen bij kinderen komen op diverse gebieden voor. Denk aan problemen met spraak zoals bij TOS of kinderen met motorische problemen zoals dyspraxie bij een lichamelijke handicap. Ook kinderen met een sociaal-emotionele achterstand of juist een voorsprong kunnen hier problemen door krijgen. Denk aan pesten, faalangst, problemen thuis en op school. Ontwikkelingsproblemen bij kinderen kunnen ook voorkomen bij autisme, adhd of een verstandelijke beperking. 

  Voor hulp en ondersteuning in gezinnen met ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede, bent u hier op de juiste plek. Een ervaren en deskundige orthopedagoog kan u helpen bij het leren omgaan met deze ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede. Kijk op de homepagina welke ondersteuning mogelijk is of neem contact op.

  Hulp ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede

  Ontwikkelingsproblemen in Enschede kunnen in tal van verschillende vormen voorkomen. Een kind kan, zoals reeds beschreven werd, een verslechterde motoriek hebben. Dit maakt dat het kind minder goed zijn of haar lichaam kan aansturen, waardoor het kind mogelijk wat onhandig overkomt. Het kan gaan om de fijne motoriek, bijvoorbeeld de hand-oogcoördinatie of het schrijven. Naast de fijne motoriek kan het kind ook een achterstand hebben op het gebied van de grove motoriek. Onder de grove motoriek verstaan we de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lopen of springen.

  Niet alleen kan het kind ontwikkelingsproblemen hebben met zijn of haar lichaam. Ook kunnen er psychische ontwikkelingsproblemen bij kinderen opspelen. Denk bijvoorbeeld aan een achterstand in de sociale vaardigheden van het kind. Als gevolg van deze achterstand zal het kind zich bijvoorbeeld minder makkelijk aansluiten bij bestaande groepjes. Heeft uw kind moeilijkheden met het leren sluiten van vriendschappen of leren samen spelen? Dan zijn de SamenSpeelAfspraakjes van Vaardig Verder een mooie manier om te leren samen spelen onder begeleiding.

  Meer weten over ontwikkelingsproblemen?

  Wilt u meer weten over hulp en ondersteuning aan gezinnen met ontwikkelingsproblemen bij kinderen in Enschede? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op, om de mogelijkheden door te spreken. Samen zoeken we naar manieren om de ontwikkelingsproblemen van uw kind te begeleiden en ondersteunen.

  Contact Info

  Vaardig Verder
  Gezinsondersteuning en kindertherapie
  Regio Twente