[contact-form-7 id="214" title="Vrijblijvend gesprek"]

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

U kunt mij bellen op
0616440689

Of e-mailen naar
info@vaardigverder.nl

Opvoedingsondersteuning en advies aan ouders.

Hulp bij opvoeding, ontwikkeling en gedrag

Soms is het fijn dat iemand met u meedenkt over de opvoeding, de ontwikkeling en het gedrag van uw kind(eren). Bijvoorbeeld wanneer uw kind ontwikkelingsproblemen of gedragsproblemen heeft. Maar ook wanneer u als ouder niet goed weet hoe u met bepaald gedrag het beste kunt omgaan.

Bij Vaardig Verder kunt u terecht voor opvoedingsondersteuning en begeleiding of advies over de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag van uw kind(eren).

Het doel van de opvoedingsondersteuning is dat u zich weer zeker voelt als opvoeder. Uw pedagogische vaardigheden nemen toe en de gedragsproblemen van uw kinderen verminderen. Soms zijn alleen gesprekken genoeg. Een andere keer kan het voordoen en oefenen van pedagogische vaardigheden nodig zijn. Video-opnames kunnen hierbij helpen.

U kunt ook terecht voor begeleiding of (eenmalig) advies bij de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag van uw kinderen. Dit kan bestaan uit één of meerdere keren met u meedenken.

Neemt u contact op om te bespreken welke vorm van hulp bij opvoeding, ontwikkeling en gedrag voor u het meest geschikt lijkt.

Door hulp bij de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag, kunt u als ouders en het gezin als geheel weer prettig functioneren. De hulp is gericht op zowel ouders van kinderen met en ouders van kinderen zonder beperking. 

Vaardig Verder hanteert een positieve opvoedingsstijl. Vanuit een duidelijke, positieve en vriendelijke insteek wordt u geleerd uw kind te benaderen. Er wordt bovendien gekeken welke behoefte achter het gedrag van het kind verborgen zit. Samen met u wordt besproken hoe u uw kind tegemoet kan komen in deze achterliggende behoefte.

Duidelijke en bruikbare tips.

Enkele voorbeelden van hulpvragen:

  • Mijn kind is zo druk. Kan ik hier iets aan doen?
  • Mijn kind luistert niet zo goed naar mij of mijn partner. Wat is er aan de hand?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind op tijd gaat slapen?
  • Mijn kind wil niet eten. Wat is er aan de hand?
  • Mijn kind heeft een ontwikkelingsstoornis. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  • Mijn kind is erg onzeker of gevoelig. Hoe help ik hem het beste?

Online advies, trainingen en workshops.

Wilt u professioneel advies van een orthopedagoog, maar heeft u geen tijd of ruimte in uw huis of agenda? Dan zijn de online mogelijkheden voor u geschikt. Bekijk de mogelijkheden voor (deels) online advies, trainingen en workshops.

Wilt u zich aanmelden voor opvoedingsondersteuning of advies bij de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag? Ga naar het contactformulier.

Voordat we starten is het belangrijk dat u een klik voelt. U kunt een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek aanvragen.

Contact Info

Vaardig Verder
Begeleiding en advies bij de ontwikkeling van kinderen
Regio Enschede