[honeypot vaardigverder-814]

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

U kunt mij ook bellen op
06 16440689

Of een mail sturen naar
info@vaardigverder.nl

Hulp bij een ontwikkelingsachterstand in Enschede.

Het kan voorkomen, dat uw kind zich op bepaalde gebieden minder snel ontwikkelt dan leeftijdsgenoten doen. Als gevolg van deze ontwikkelingsachterstand kan het kind moeite hebben met (bepaalde vakken op) school, de omgang met leeftijdsgenoten of bijvoorbeeld fysiek beperkt zijn. Om te voorkomen dat het kind geïsoleerd raakt, of z’n achterstand steeds groter wordt, is het verstandig om hulp in te schakelen. Voor hulp bij een ontwikkelingsachterstand in Enschede bent u hier op de juiste plek! Een ervaren en deskundige orthopedagoog kan u de hulp bieden die u in zo’n situatie wenst.

Vaak is het mogelijk om de gevolgen van de ontwikkelingsachterstand enigszins te beperken als ouder. Dit doet u bijvoorbeeld door thuis verschillende oefeningen met uw kind te doen. Deze oefeningen kunnen gericht zijn op de motoriek van een kind, maar bijvoorbeeld ook op zijn of haar psychische gesteldheid.

Vormen van ontwikkelingsachterstand in Enschede

Een ontwikkelingsachterstand in Enschede kan in verschillende vormen voorkomen. Zoals reeds beschreven kan uw kind met een motorische achterstand te maken krijgen. Dit betekent dat uw kind minder goed is met zijn of haar handen en voeten. Ook kan er sprake zijn van een spraakachterstand, waarbij uw kind moeite heeft met het uitspreken van verschillende klanken en woorden. In dergelijke situaties kan het helpen om dagelijks een aantal oefeningen met uw kind uit te voeren. Een orthopedagoog kan u hierbij advies geven.

Naast de ontwikkelingsachterstand op het gebied van de motoriek en spraak van een kind, kan er ook sprake zijn van een achterstand in sociale vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een kind die moeite heeft met het maken van vrienden op school of op een sportclub. Ook voor deze kinderen biedt een orthopedagoog deskundige hulp.

Direct hulp bij een ontwikkelingsachterstand

Merkt u aan uw kind, dat hij of zij te maken heeft met een ontwikkelingsachterstand? Gedraagt uw kind zich bijvoorbeeld anders dan andere kinderen op het schoolplein? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op, om de mogelijkheden door te spreken.
Samen bekijken we hoe we u en uw kind het beste kunnen helpen. Het uiteindelijk doel hiervan is het zo goed mogelijk wegwerken van de achterstand die uw kind heeft opgedaan.

Contact Info

Vaardig Verder
Begeleiding en advies bij de ontwikkeling van kinderen
Regio Enschede