Zet de eerste stap naar verandering

  U kunt mij bellen op
  0616440689

  Of e-mailen naar
  info@vaardigverder.nl

  Hulp bij een ontwikkelingsachterstand in Enschede.

  Een ontwikkelingsachterstand bij kinderen in Enschede kan veel invloed hebben op het gezinsleven. Zowel het kind zelf als de ouders en de broertjes en zusjes krijgen met de gevolgen van de ontwikkelingsachterstand te maken. Het is dan fijn dat er iemand kan meedenken hoe het gezin ondersteund kan worden.

  Een ontwikkelingsachterstand bij kinderen kan zich op diverse gebieden voordoen. Denk aan een lichamelijke of verstandelijke beperking of problemen met het denken of leren. Als gevolg van een ontwikkelingsachterstand bij kinderen kunnen er ook sociaal-emotionele problemen ontstaan en het heeft gevolgen voor het functioneren van het gezin.

  Om te voorkomen dat een kind of het gezin geïsoleerd raakt of veel hinder ondervindt van de ontwikkelingsproblemen is het verstandig om hulp in te schakelen. Voor hulp bij een ontwikkelingsachterstand bij kinderen in Enschede bent u hier op de juiste plek! Een ervaren en deskundige orthopedagoog kan u de hulp bieden die u in zo’n situatie wenst.

  Vormen van ontwikkelingsachterstand bij kinderen in Enschede

  Een ontwikkelingsachterstand bij kinderen in Enschede kan in verschillende vormen voorkomen. Zoals reeds beschreven kan uw kind met een motorische achterstand te maken krijgen. Ook kan er sprake zijn van een spraakachterstand, waarbij uw kind moeite heeft met het uitspreken van verschillende klanken en woorden.

  Naast de ontwikkelingsachterstand op het gebied van de motoriek en spraak van een kind, kan er ook sprake zijn van een achterstand in sociale vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een kind die moeite heeft met het maken van vrienden op school of op een sportclub. Een orthopedagoog kan uw gezin hulp bieden bij het leren omgaan met een ontwikkelingsachterstand bij kinderen.

  Direct hulp bij ontwikkelingsachterstand

  Merkt u aan uw kind dat hij of zij te maken heeft met een (vermoedelijke) ontwikkelingsachterstand bij kinderen? Gedraagt uw kind zich bijvoorbeeld anders dan andere kinderen op het schoolplein? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact op, om de mogelijkheden door te spreken. Samen bekijken we hoe we u en uw kind het beste kunnen helpen.

  Contact Info

  Vaardig Verder
  Gezinsondersteuning en kindertherapie
  Regio Twente